Jajka faszerowane ze słodką papryką i makiem

  • 6 | 20 min.

Składniki

6 Sztuki Jajka
2 Łyżki Majonez Dekoracyjny WINIARY
1 Łyżka Mak
1/2 Łyżeczka Słodka papryka
6 Sztuki Oliwki nadziewane papryką
1 Trochę Sól
1 Trochę Pieprz
1 Trochę Szczypiorek
1 Trochę Rzeżucha

Sposób przygotowania

  1. 1

    Jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz ze skorupek.

  2. 2

    Przekrój je ostrym nożem na połówki.

  3. 3

    Delikatnie wyjmij żółtka. Przełóż je do miski i dokładnie rozgnieć widelcem lub przeciśnij przez drobne sitko.

  4. 4

    Do żółtek dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY oraz mak. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Całość dokładnie wymieszaj.

  5. 5

    Brzegi połówek jajek oprósz słodką papryką. Możesz też posypać je drobno posiekanym szczypiorkiem.

  6. 6

    Nadziej je przygotowanym farszem i udekoruj przepołowionymi oliwkami. Gotowe jajka możesz również posypać rzeżuchą.