Kanapka w stylu fit

  • porcje: 1 | 10 min

Kanapka, która dostarczy porcji energii i odrobiny przyjemności o dowolnej porze dnia. O jej wyjątkowym charakterze decyduje połączenie smaków słodkich i wytrawnych, prosty przepis sprawia zaś, że możesz przygotować ją w parę chwil. Sprawdź, jak wspaniale sprawdza się połączenie świeżej figi z avocado, łososiem i odrobiną Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, i poczuj się fit, kiedy tylko zechcesz!

Składniki

1 kromka chleba wiejskiego
1 plaster łososia
½ świeżej figi lub kilka winogron
½ awokado
garść rukoli
1 łyżka Majonezu Dekoracyjnego WINIARY
2 łyżki dressingu
100 ml oliwy z oliwek
20 ml octu jabłkowego
1 łyżeczka miodu
sól
pieprz

Sposób przygotowania

  1. 1 Kromkę chleba posmaruj majonezem i ułóż na niej liście rukoli.
  2. 2 Następnie na jednej części ułóż zwinięty plaster łososia, a na drugiej – plastry awokado.
  3. 3 Na koniec udekoruj kanapkę cząstkami figi lub przekrojonymi na połówki winogronami.
  4. 4 Przed podaniem polej kanapkę dressingiem.