Kanapka Cesar

  • 2 porcje | 15 min

Głód często oznacza kiepski nastrój. Na szczęście mamy na to prosty i skuteczny sposób! Doskonała kanapka cezar z kurczakiem, boczkiem, pomidorkami i Majonezem Dekoracyjnym WINIARY to niezawodny sposób na dobre samopoczucie o każdej porze dnia.

Składniki

1 filet z kurczaka
2 plastry boczku
4-5 płatków sera parmezan lub typu parmezan
sól, pieprz
1 łyżka oleju do smażenia
2 łyżki Majonezu Dekoracyjnego WINIARY
½ główki sałaty rzymskiej mini
2 kromki wiejskiego pieczywa

Sposób przygotowania

  1. 1 Filet z kurczaka dopraw solą i pieprzem, obsmaż z obu stron na patelni na łyżce oleju, polej odrobiną wody i przykryj pokrywką, po czym zmniejsz ogień lub moc indukcji i zostaw na około 7 minut.
  2. 2 Następnie zdejmij pokrywkę, podkręć ogień lub moc indukcji, dorzuć na patelnię plastry boczku i podsmażaj około 5 minut, aż filet nabierze złocistego koloru, a boczek będzie chrupiący.
  3. 3 Zdejmij mięso z patelni, a zamiast niego ułóż kromki chleba i przyrumień z obu stron.
  4. 4 Przełóż je na talerz, po czym każdą kromkę posmaruj majonezem i ułóż na nich liście sałaty, pokrojony filet z kurczaka i zrumienione plastry boczku.
  5. 5 Na koniec każdą kanapkę posyp parmezanem.