Kanapka w stylu włoskim

  • 1 porcja | 5 min

Przerwa w pracy? To świetny moment na małą kulinarną podróż do Włoch! Szybka kanapka we włoskim stylu nasyci Twój głód i zapewni chwilę wytchnienia, kiedy tylko zechcesz. Ciabatta, salami, suszone pomidory, do tego kilka zielonych dodatków, Majonez Dekoracyjny WINIARY, i już możesz ruszać do pracy. Wszyscy będą Ci zazdrościć!

Składniki

1 ciabatta
4 plasterki ulubionego salami
4-5 płatków sera parmezan lub typu parmezan
2 suszone pomidory
garść rukoli
1 łyżka Majonezu Dekoracyjnego WINIARY
kilka listków świeżej bazylii

Sposób przygotowania

  1. 1 Ciabattę przekrój wzdłuż na pół.
  2. 2 Jedną połowę posmaruj majonezem.
  3. 3 Następnie ułóż na niej rukolę, zwinięte plastry salami i suszone pomidory (po odsączeniu z zalewy możesz osuszyć je papierowym ręcznikiem).
  4. 4 Plastry salami posmaruj majonezem wedle uznania.
  5. 5 Na koniec posyp płatkami sera oraz świeżą bazylią i przykryj drugą połówką ciabatty.
  6. 6 Tak przygotowaną kanapkę możesz przekroić na pół.