Sałatka jarzynowa, dekorowana awokado i kolendrą






Sałatka jarzynowa z majonezem co roku pojawia się na naszych stołach jako niezbędny składnik świątecznego menu. Może w tym roku warto podać ją trochę inaczej, niż zwykle? Skorzystaj z naszych inspiracji i zobacz, jak prezentuje się tradycyjna sałatka jarzynowa w nowej wersji – odświętnie udekorowana!

Sprawdź nasz przepis na sałatkę jarzynową >>

Sposób przygotowania

  1. 1 Przygotuj klasyczną sałatkę warzywną z majonezem według ulubionego przepisu.
  2. 2 Przygotuj awokado, kolendrę lub pęczek natki pietruszki i czerwony pieprz w ziarnach.
  3. 3 Awokado obierz, przekrój na pół i wyjmij pestkę. Następnie pokrój owoc pionowo w cienkie plastry, a te z kolei – podziel na połówki.
  4. 4 Plasterki awokado, gałązki kolendry – lub natki pietruszki, jeśli wolisz – układaj w dekoracyjne formy na wierzchu każdego pucharka z sałatką.
  5. 5 Posyp kilkoma ziarnami czerwonego pieprzu i gotowe!