Sałatka jarzynowa, dekorowana łososiem, gruszką i koperkiem






Sałatka jarzynowa z majonezem co roku pojawia się na naszych stołach jako niezbędny składnik świątecznego menu. Może w tym roku warto podać ją trochę inaczej, niż zwykle? Skorzystaj z naszych inspiracji i zobacz, jak prezentuje się tradycyjna sałatka jarzynowa w nowej wersji – odświętnie udekorowana!

Sprawdź nasz przepis na sałatkę jarzynową >>

Sposób przygotowania

  1. 1 Przygotuj klasyczną sałatkę warzywną z majonezem według ulubionego przepisu.
  2. 2 Przygotuj 150 g łososia w plastrach, 1 gruszkę, pęczek koperku i czerwony pieprz w ziarnach.
  3. 3 Plasterki łososia podziel wzdłuż na połówki, a następnie zwijaj w ruloniki.
  4. 4 Gruszkę pokrój w pionowe cienkie plasterki, a te z kolei – podziel na połówki.
  5. 5 Ruloniki z łososia, połówki plasterków gruszki oraz gałązki koperku ułóż w dekoracyjne formy na wierzchu każdego pucharka z sałatką.