Pyszna kanapka z tuńczykiem, roszponką i kaparami

  • 4 porcje | 10-15 min

Prosta w przygotowaniu kanapka z tuńczykiem, ogórkiem i kaparami pozwoli ci szybko zaspokoić głód o dowolnej porze dnia. Proste składniki, kilka kromek dobrego pieczywa, no i oczywiście Majonez Dekoracyjny WINIARY prosto z wygodnego opakowania - plastikowej butelki, który sprawi, że wszystkie smaki idealnie się połączą. Po prostu wyciskasz tyle, ile potrzebujesz, wygodnie i precyzyjnie. Raz dwa i gotowe. A jakie pyszne!

Składniki

4 kromki chleba pszennego na zakwasie (lub innego, który lubisz)
Majonez Dekoracyjny WINIARY w wygodnej butelce
200 g tuńczyka w oliwie lub w sosie własnym z puszki albo ze słoika
2 jajka
Pęczek szczypiorku
3 – 4 łyżki kaparów
1 ogórek zielony
Garść sałaty roszponki
¼ szklanki startego sera typu parmezan lub w wiórkach
1 cytryna
1 czerwona cebula
Masło lub oliwa

Sposób przygotowania

  1. 1 Jajka ugotuj na twardo. Przygotuj cztery kromki chleba (chleb z dnia poprzedniego możesz posmarować masłem lub oliwą i opiec, aż stanie się lekko rumiany) i łatwo rozprowadź na nich Majonez Dekoracyjny WINIARY, dzięki wygodnemu opakowaniu – plastikowej butelce.
  2. 2 Ogórka pokrój w cienkie plasterki i ułóż na majonezie. Szczypiorek posiekaj. Dodaj roszponkę i tuńczyka. Całość posyp szczypiorkiem, kaparami i wiórkami parmezanu.
  3. 3 Dołóż na każdą kromkę połówkę jajka i porcję Majonezu Dekoracyjnego WINIARY wprost z butelki. Na końcu – posyp kanapkę świeżo startą skórką z cytryny.