Kanapka śródziemnomorska z suszonymi pomidorami i szynką parmeńską

  • 4 porcje | 10-15 min

Nie musisz czekać do wakacji, by poczuć śródziemnomorski klimat. Z tym przepisem możesz wyczarować go, kiedy tylko zechcesz! Suszone pomidory, szynka wędzona, rukola i Majonez Dekoracyjny WINIARY, który wygodnie nałożysz prosto z butelki – dokładnie tyle, ile zechcesz, a wszystko to w pysznej chrupiącej bagietce! Zaserwuj bliskim kulinarną wycieczkę na południe Europy, choćby dziś!

Składniki

1 bagietka pszenna paryska
Majonez Dekoracyjny WINIARY w wygodnej butelce
8 suszonych pomidorów
4 plastry koziego sera lub innego ulubionego żółtego sera
4 plastry szynki wędzonej lub suszonej dojrzewającej
Garść rukoli
Garść kiełków rzodkiewki lub buraka
Masło lub oliwa

Sposób przygotowania

  1. 1 Bagietkę przekrój na pół (bagietkę z dnia poprzedniego możesz posmarować masłem lub oliwą i opiec, aż stanie się lekko rumiana). Na dolną połowę wyciśnij Majonez Dekoracyjny WINIARY wprost
  2. 2 z wygodnej butelki.
  3. 3 W dalszej kolejności układaj suszone pomidory pokrojone w paseczki, zwinięte plastry szynki oraz ser. Całość uzupełnij dodatkową porcją Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, rukolą
  4. 4 i kiełkami. Przykryj drugą połową bagietki.