Lekka sałatka ze szparagami i rzodkiewką z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY

  • 4-6 porcji | 20 min

Szparagi w prawdziwie wiosennym, świeżym i lekkim wydaniu? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na tę prostą i niesamowicie apetyczną sałatkę, w której świeży, orzeźwiający smak mięty i limonki idealnie współgra z chrupkimi szparagami i rzodkiewką. Uzupełnij miks smaków porcją Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i zaproś bliskich na smakowitą, lekką przekąskę, za którą będą tęsknić… Aż do następnego sezonu!

Składniki

1 pęczek szparagów
1 pęczek rzodkiewek
2 gałązki mięty
2 łyżki płatków migdałowych
2 łyżki Majonezu Dekoracyjnego WINIARY
1 łyżka jogurtu naturalnego
limonka
sól
pieprz

Sposób przygotowania

  1. 1 Szparagi sparz we wrzątku, zanurz w lodowatej wodzie i pokrój na paski przy pomocy obieraczki do jarzyn.
  2. 2 Rzodkiewki pokrój w cienkie plasterki, miętę posiekaj, a płatki migdałowe upraż na patelni.
  3. 3 Do miski przełóż szparagi, dodaj plasterki rzodkiewki, posiekaną miętę i płatki migdałowe.
  4. 4 Przygotuj sos: z limonki wyciśnij sok, dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY, jogurt, sól, pieprz i wymieszaj. Polej sosem sałatkę przed podaniem.