Lekka sałatka ze szparagami i rzodkiewką

  • 4-6 porcji | 20 min

Składniki

1 pęczek szparagów
1 pęczek rzodkiewek
2 gałązki mięty
2 łyżki płatków migdałowych
2 łyżki Majonezu Dekoracyjnego WINIARY
1 łyżka jogurtu naturalnego
limonka
sól
pieprz

Sposób przygotowania

  1. 1 Szparagi sparz we wrzątku, zanurz w lodowatej wodzie i pokrój na paski przy pomocy obieraczki do jarzyn.
  2. 2 Rzodkiewki pokrój w cienkie plasterki, miętę posiekaj, a płatki migdałowe upraż na patelni.
  3. 3 Do miski przełóż szparagi, dodaj plasterki rzodkiewki, posiekaną miętę i płatki migdałowe.
  4. 4 Przygotuj sos: z limonki wyciśnij sok, dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY, jogurt, sól, pieprz i wymieszaj.