Sałatka ziemniaczana ze szparagami i sosem curry

  • 4 porcje | 45 min

Składniki

0,5 kg młodych ziemniaków
1 pęczek zielonych szparagów
400 g groszku (może być mrożony)
1 pęczek dymki
kilka rzodkiewek
4 łyżki Majonezu Dekoracyjnego WINIARY
1,5 łyżeczki przyprawy curry
3 ząbki czosnku
sól
pieprz

Sposób przygotowania

  1. 1 Umyte ziemniaki przełóż̇ do dużego garnka, zalej wodą i zagotuj.
  2. 2 Dodaj łyżeczkę soli i gotuj około 20 minut, aż będą miękkie. Na ostatnie 7 minut dodaj zielony gro-szek.
  3. 3 Ziemniaki odcedź, przestudź i obierz (jeśli wolisz, możesz zostawić je w skórkach).
  4. 4 Szparagi sparz przez kilka minut we wrzątku, tak aby pozostały chrupiące.
  5. 5 Białą i zieloną część dymki drobniutko posiekaj.
  6. 6 Rzodkiewki pokrój w plasterki.
  7. 7 Majonez Dekoracyjny WINIARY wymieszaj z curry i posiekanym czosnkiem.
  8. 8 Do dużej miski przełóż ziemniaki i groszek, dodaj posiekaną białą cześć dymki, rzodkiewki, majonez z curry i czosnkiem i wymieszaj.
  9. 9 Posyp posiekanym zielonym szczypiorkiem z dymki.