Rożki z kurczakiem, granatem

  • 6 porcji | 30 min

Wystrzałowa przekąska na karnawał – kurczak z granatem Na początku imprezy mało kto myśli o jedzeniu. Wystarczą drobne przekąski, dobra muzyka i doborowe towarzystwo. Ale w końcu przychodzi taki czas, że z każdą przetańczoną chwilą głód coraz mocniej daje o sobie znać. Wtedy dobrze jest podać gościom coś pożywnego, a przy tym – łatwego do przygotowania. Mamy dla Ciebie propozycję prostej przekąski, która doda energii każdemu przyjęciu. Wystrzałowa kompozycja kurczaka, granatu, Majonezu Dekoracyjnego Winiary i sycących orzechów to gwarancja, że Twoi goście nie będą głodni, a sił do tańca wystarczy im na całą noc!

Składniki

podwójna pierś z kurczaka pokrojona w kostkę i usmażona
świeży granat (wyłuskane nasiona granatu) – część nasion odłożyć do ozdobienia różków
posiekana nać pietruszki lub kolendra
1/3 szklanki orzechów włoskich grubo siekanych
2 łyżeczki żółtego curry
0,5 słoika Majonezu Dekoracyjnego Winiary
2 łyżeczki utłuczonych lub zmielonych nasion kolendry i łyżka całych – do posypania
opakowanie rożków do lodów

Sposób przygotowania

  1. 1 Usmażonego kurczaka oraz resztę składników wymieszać z Majonezem Dekoracyjnym Winiary.
  2. 2 Serwować w rożkach lodowych, posypane nasionami kolendry.