Ogórek z paluszkami surimi

  • 8 porcji | 30 min

Karnawał to czas zabawy, nie tylko na parkietach, ale także… W kuchni! A Majonez Dekoracyjny Winiary zawsze wspiera pyszną zabawę. Dlatego właśnie teraz mamy dla Ciebie przepis, w którym połączenie majonezu i kilku ciekawych składników daje idealnie imprezowy i wyjątkowo apetyczny efekt. Oto kolorowa i fantazyjna przekąska, która nie wymaga sztućców ani talerza. Coś, co można pojadać, nie przerywając rozmowy. Chcesz zrobić wrażenie na gościach? Koniecznie wypróbuj ten przepis!

Składniki

2 podłużne ogórki
opakowanie paluszków surimi
2 łyżki Majonezu Dekoracyjnego Winiary
0,5 łyżeczki wasabi lub chrzanu
0,5 pęczka kolendry lub natki pietruszki
szczypta soli do smaku
0,5 łyżeczki soku z cytryny

Sposób przygotowania

  1. 1 Paluszki surimi pokrój bardzo drobno, wymieszaj z Majonezem Dekoracyjnym Winiary i wasabi lub chrzanem oraz posiekaną kolendrą lub pietruszką.
  2. 2 Dopraw pastę sokiem z cytryny i dodaj sól do smaku.
  3. 3 Ogórki dokładnie umyj, a następnie, przy pomocy obieraczki do warzyw, wycinaj wzdłuż każdego ogórka długie plastry.
  4. 4 Plastry ogórka smaruj pastą i zwijaj w roladki.
  5. 5 Na koniec – posyp roladki listkami kolendry lub pietruszki.