Pasta z wędzonej makreli ze szczypiorkiem i ogórkiem konserwowym

  • 8 porcji | 25 min

Pasta z makreli to przekąska smaczna i wygodna – doskonały pomysł na drugie śniadanie lub małe co nieco o dowolnej porze dnia. Jeżeli podasz ją na domowej imprezie lub przyjęciu, na pewno szybko zniknie ze stołu. Są dziesiątki przepisów na pastę z makrelą. Chcesz zaskoczyć rodzinę lub gości kolejną pyszną wersją znanej klasycznej przekąski? W ramach inspiracji przedstawiamy przepis na pastę z makreli z Majonezem Dekoracyjnym Winiary.

Składniki

Majonez Dekoracyjny Winiary
1 wędzona makrela
2 nieduże ogórki konserwowe
szczypiorek
sok z cytryny
pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  1. 1 Ogórki konserwowe bardzo drobno posiekać, szczypiorek pokroić.
  2. 2 Usunąć ości z makreli, a następnie ją zmiksować.
  3. 3 Całość wymieszać z Majonezem Dekoracyjnym Winiary, doprawić do smaku sokiem z cytryny i pieprzem.
  4. 4 Podawać na ulubionym chrupkim lub ciemnym pieczywie.