Dip z pieczoną papryką

  • 8 porcji | 25 min

Nawet, jeśli masz już swój ulubiony, sprawdzony przepis na perfekcyjny dip, warto czasem dla odmiany spróbować czegoś nowego. Dlatego nie żałujemy Ci przepisów i dipowych inspiracji – wiemy, że zawsze się przydadzą. Tym razem proponujemy połączenie pieczonej papryki z Majonezem Dekoracyjnym Winiary. To uniwersalny, prosty przepis, który równie dobrze sprawdzi się na co dzień, jak przy karnawałowym stole.

Składniki

4 szt. papryki pieczonej w zalewie
0,5 słoika Majonezu Dekoracyjnego Winiary
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 papryka średniej wielkości

Sposób przygotowania

  1. 1 Cebulę pokrój w piórka i uduś na niewielkiej ilości oleju.
  2. 2 Zmiksuj razem uduszoną cebulę i pieczoną paprykę.
  3. 3 Dodaj czosnek, przeciśnięty przez praskę.
  4. 4 Całość wymieszaj z Majonezem Dekoracyjnym Winiary.