Hummus z ciecierzycy

  • 8 porcji | 15 min

Hummus z ciecierzycy z Majonezem Dekoracyjnym Winiary smakuje wszystkim i sprawdza się nie tylko w karnawale, lecz także przy każdej innej okazji… oraz bez okazji! Pamiętaj – hummus doskonale obywa się bez sztućców! Wystarczy kawałek dobrego pieczywa lub pokrojone surowe warzywa do nabierania pasty.

Składniki

2 czubate łyżki Majonez Dekoracyjnego Winiary
1 puszka ciecierzycy
1 łyżeczka kminu rzymskiego mielonego
1 ząbek czosnku
sok z cytryny

Sposób przygotowania

  1. 1 Ciecierzycę odsączyć z zalewy.
  2. 2 Wszystkie składniki zmiksować w blenderze, posypać z wierzchu kminem rzymskim.
  3. 3 Podawać w słoiczkach z pszenną bagietką i/lub chlebkiem typu pita/tortilla oraz surowymi warzywami.