Chałka z pieczenią i pieczarkami

  • 40 min. / 4 porcje

Kanapki są dobre na każdą okazję – sprawdzają się jako drobna przekąska, ale mogą też zastąpić cały obiad. Nasza propozycja należy do tego drugiego rodzaju kanapek. To konkretna, sycąca przekąska, bogata w składniki i pełna smaku. Przygotujesz ją w prosty sposób z wykorzystaniem pieczonej karkówki, Majonezu Dekoracyjnego WINIARY oraz podsmażonych kromek chałki. Kanapka, którą najesz się do syta? Wypróbuj nasz przepis!

Składniki

4 kromki chałki
Majonez Dekoracyjny WINIARY
400 g pieczonej karkówki (plastry/kawałki)
200 g pieczarek
2 cebule
garść rukoli
świeży tymianek (do smaku)
10 g masła
3 łyżki oleju słonecznikowego

Sposób przygotowania

  1. 1 Kromki chałki posmaruj z jednej strony masłem i podsmażaj na patelni do momentu, aż się lekko zarumienią i będą chrupiące.
  2. 2 Cebulę pokrój w piórka, a pieczarki w półplasterki. Podsmaż je razem na rozgrzanym oleju na oddzielnej patelni. Dopraw szczyptą świeżego tymianku.
  3. 3 Kiedy cebulka i pieczarki będą już lekko złociste, dodaj kawałki pieczonej karkówki.
  4. 4 Chrupiące kromki chałki posmaruj Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, a następnie układaj kolejno rukolę, kawałki karkówki, smażoną cebulkę i pieczarki.
  5. 5 Całość udekoruj świeżym tymiankiem.