Kanapka klubowa z bekonem

  • 30 min. / 4 porcje

Jeśli szukasz pomysłu na pyszne i pożywne śniadanie – oto rozwiązanie! Chrupiący chleb tostowy, pachnący bekon, gorące jajko, a do tego Majonez Dekoracyjny WINIARY i kilka prostych składników – to wystarczy, by zapewnić Tobie i Twoim bliskim doskonały początek dnia… w prawdziwie angielskim stylu. It tastes good.

Składniki

12 kromek chleba tostowego
Majonez Dekoracyjny WINIARY
4 jajka
8 – 12 plasterków boczku
4 plasterki ulubionego sera żółtego
2 – 3 pomidory
4 liście sałaty rzymskiej
słodka, mielona papryka (do smaku)
świeżo zmielony pieprz

Sposób przygotowania

  1. 1 Jajka usmaż z obydwu stron na patelni.
  2. 2 Chleb wrzuć do tostera, piekarnika lub na patelnię grillową.
  3. 3 Boczek podsmażaj na oddzielnej patelni do momentu, aż się lekko przyrumieni.
  4. 4 Cztery chrupiące kromki posmaruj Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, a następnie na każdej z nich układaj plasterek chrupiącego boczku, plaster pomidora i liść sałaty.
  5. 5 Na wierzchu układaj kolejne kromki chrupiącego chleba, plastry sera, plastry pomidora, a na koniec kładź usmażone wcześniej jajka.
  6. 6 Całość przykryj kromkami posmarowanymi Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.
  7. 7 Kanapki podawaj pokrojone na równe trójkąty, opcjonalnie przebite dekoracyjną wykałaczką.