Chleb wiejski z kurczakiem

  • 30 min/. / 4 porcje

Gorąca i chrupiąca, apetyczna i sycąca – taka jest kanapka z kurczakiem według naszego przepisu. Sposób przygotowania jest prosty – trochę pieczonego kurczaka pozostałego z obiadu, odrobina sera żółtego, no i Majonez Dekoracyjny WINIARY – tyle, ile lubisz. Pełen posiłek w jednej kanapce. Wystarczy podgrzać, poskładać i można pałaszować!

Składniki

12 kromek chleba wiejskiego
Majonez Dekoracyjny WINIARY
mięso z 2 – 3 pieczonych udek z kurczaka
4 plastry sera cheddar
4 – 6 kawałków pieczonej, konserwowej papryki
garść świeżego szpinaku (na każdą porcję)

Sposób przygotowania

  1. 1 Pokrój chleb na średniej grubości kromki. Połóż wszystkie kromki na grillowej patelni.
  2. 2 Na czterech z nich połóż po plasterku sera żółtego. Poczekaj, aż chleb będzie lekko chrupiący, a ser nieznacznie rozpuszczony.
  3. 3 Chrupiące kromki – te bez sera – posmaruj Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, a następnie ułóż na nich liście szpinaku, kawałki pieczonego kurczaka oraz pokrojone na mniejsze części plastry papryki.
  4. 4 Następnie ułóż kromki z rozpuszczonym serem i powtórz układanie wszystkich składników.
  5. 5 Całość przykryj kromkami posmarowanymi Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.
  6. 6 Kanapki podawaj przebite dekoracyjną wykałaczką.