Bajgiel z wędzonym łososiem

  • 25 min./ 4 porcje

Bajgle z łososiem i warzywami to prosta w przygotowaniu i efektowna przekąska na każdą porę dnia. Chrupiące surowe warzywa doskonale komponują się z wędzonym łososiem i Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, a bogaty i świeży smak tej kanapki sprawia, że bajgle z łososiem chciałoby się jeść… na okrągło.

Składniki

4 bajgle
Majonez Dekoracyjny WINIARY
200 g wędzonego łososia
1 zielony ogórek
pęczek szczypiorku
kiełki rzodkiewki
koperek (wedle uznania)

Sposób przygotowania

  1. 1 Bajgle przekrawaj na równe połówki. Posmaruj każdą z części Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.
  2. 2 Na dolnych połówkach bajgli układaj plastry wędzonego łososia i plastry świeżego, zielonego ogórka.
  3. 3 Posyp posiekanym szczypiorkiem i kiełkami, np. rzodkiewki.
  4. 4 Składaj kanapki w całość i delektuj się ich niezwykłym, świeżym smakiem.