Burger z mielonym

  • 25 min. / 4 porcje

Kotlet mielony, ogórek konserwowy, a do tego – Majonez Dekoracyjny WINIARY, podane w ulubionej bułce – to klasyczny zestaw składników, który smakuje chyba wszystkim. Idealnie sprawdzi się jako szybka w przygotowaniu propozycja na rodzinny obiad lub jako przekąska, na niezobowiązującym domowym przyjęciu. Przygotuj tę kanapkę w dekoracyjnej, imprezowej wersji, przebitą dla wygody długą wykałaczką.

Składniki

4 ulubione bułki
Majonez Dekoracyjny WINIARY
12 plastrów ogórka konserwowego
1 czerwona cebula
1 pomidor
garść rukoli (na każdą kanapkę)
4 kotlety mielone z obiadu
kiełki (np. pora)

Sposób przygotowania

  1. 1 Bułki poprzekrawaj na równe połówki. Posmaruj każdą z części Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.
  2. 2 Na dolnych połówkach bułek układaj kolejno rukolę, plastry ogórka konserwowego, plastry pomidora, krążki cebuli i całe kotlety mielone.
  3. 3 Posyp kiełkami, np. pora. Składaj kanapki w całość i podawaj, najlepiej w formie „imprezowej”.
  4. 4 Dla utrzymania stabilności kanapek możesz przebijać je na środku dekoracyjną wykałaczką.