Bagietka z salami

  • 25 min. / 4 porcje

Kanapka we włoskim stylu? To proste! Wystarczy kilka odpowiednio dobranych składników, odrobina Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i ciekawy sposób podania, by poczuć się jak na słonecznym południu Europy. Kanapki przygotowane w ten sposób będą wyśmienite w smaku, a oprócz tego – atrakcyjnie zaprezentują się na każdym stole.

Składniki

2 bagietki
Majonez Dekoracyjny WINIARY
200 g salami
200 g sera brie
12 suszonych pomidorów
garść rukoli (na każdą porcję)

Sposób przygotowania

  1. 1 Bagietki przekrawaj w poprzek na połówki, a następnie każdą z połówek wzdłuż jej długości. Posmaruj każdą z części Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.
  2. 2 Na dolnych połówkach bagietek układaj kolejno plasterki sera brie, plastry salami, suszone pomidory i rukolę.
  3. 3 Połówki kanapek składaj w całość.
  4. 4 Podawaj owinięte do połowy w papier do pieczenia i obwiązane sznurkiem, zawiązanym na kokardkę.