Kofty śródziemnomorskie

  • 4-6 porcji | 20 min

Składniki

1 kg mielonego mięsa wołowo-wieprzowego
2 drobno posiekane czerwone cebule
4 posiekane ząbki czosnku
3 łyżeczki kuminu
1 łyżeczka mielonych nasion kolendry
1 łyżeczka cynamonu
sól, pieprz
 
Podawaj z majonezem z limonką i szczypiorkiem, majonezem miętowym lub majonezem jalapenio.

Sposób przygotowania

  1. 1 Mięso mielone wymieszaj dokładnie z posiekaną cebulą, czosnkiem i przyprawami.
  2. 2 Formuj niewielkie podłużne kotleciki i nadziewaj je na patyczki do szaszłyków.
  3. 3 Grilluj na rozgrzanym grillu na złoty kolor (około 3-5 minut z każdej strony).
  4. 4 W czasie, gdy kofty będą się grillować, przygotuj wybrany sos, mieszając dokładnie wszystkie jego składniki.