Grillowane pałki z kurczaka

  • 4 porcje | 35 min (bez marynowania pałek z kurczaka)

Składniki

1 kg pałek z kurczaka
 
Marynata majonezowa:
4 łyżki Majonezu Dekoracyjnego Winiary
2 łyżki oleju
1 łyżka musztardy
1 łyżka posiekanego rozmarynu
2 posiekane ząbki czosnku
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka mielonego kuminu
½ łyżeczki pieprzu cayenne
1 łyżeczka soli
 
Podawaj z majonezem z limonką i szczypiorkiem lub majonezem miętowym.

Sposób przygotowania

  1. 1 Wszystkie składniki marynaty wymieszaj w dużej misce.
  2. 2 Do marynaty dodaj pałki z kurczaka, wymieszaj i odstaw na co najmniej 2 godziny, a najlepiej – na całą noc.
  3. 3 Pałki grilluj przez około 30-35 minut, często obracając.
  4. 4 W tym czasie przygotuj wybrany sos, mieszając dokładnie wszystkie jego składniki.