Pstrąg prosto z grilla z aromatycznym ziołowym farszem

  • 2 porcje | 25 min

Gorący grillowany pstrąg skąpany w aromacie ziół to rarytas, któremu trudno się oprzeć. Dlatego warto w tym sezonie często sięgać po nasz przepis, tym bardziej, że nie wymaga on dużo pracy, a gwarantuje pełen sukces za każdym razem. Ta rozpływająca się w ustach ryba, skryta pod chrupiącą, przypieczoną skórką, zawdzięcza swój wspaniały smak oryginalnemu farszowi z Majonezem Dekoracyjnym Winiary i świeżymi ziołami. Gorąco polecamy na najbliższego grilla!

Składniki

2 pstrągi
 
SKŁADNIKI NA ZIOŁOWY FARSZ MAJONEZOWY:
4 łyżki Majonezu Dekoracyjnego Winiary
sok i skórka otarta z 1 cytryny
1 ząbek czosnku
1 łyżka posiekanego rozmarynu
1 łyżka posiekanego tymianku
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczka posiekanych kaparów

Sposób przygotowania

  1. 1 Wszystkie składniki farszu dokładnie wymieszaj.
  2. 2 Ryby, wypatroszone i opłukane wysmaruj wewnątrz farszem, dodaj plastry cytryny, a następnie zamknij w specjalnej kratce do pieczenia ryb lub ułóż na tacce do pieczenia.
  3. 3 Piecz na rozgrzanym ruszcie po 10 min. z każdej strony.
  4. 4 Część ziołowego farszu możesz także podać w osobnej miseczce jako sos do pstrągów.