Mix sezonowych warzyw z lekkim dressingiem majonezowym

  • 6 porcje | 25 min

Potrzeba tak niewiele, by cieszyć się urokami grillowania! Wystarczy trochę świeżych sezonowych warzyw, dobrze rozpalony grill, a Majonez Dekoracyjny Winiary zadba o resztę. Warzywa z grilla świetnie sprawdzą się jako dodatek do tradycyjnych grillowych specjałów, takich jak kiełbaski czy karkówka, a lekki majonezowy dressing idealnie wzbogaci ich smak. Wybierz swoje ulubione warzywa lub postaw na różnorodność i duży wybór, podawaj z majonezowym dressingiem i delektuj się bez końca bogactwem smaków.

Składniki

1 bakłażan
1 cukinia
15 pieczarek
1 duża słodka cebula
1 papryka
3 kiście pomidorków koktajlowych
 
SKŁADNIKI NA DRESSING:
4 łyżki Majonezu Dekoracyjnego Winiary
1 łyżka octu jabłkowego
2 łyżeczki musztardy
2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczka posiekanych kaparów
szczypta cukru
pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  1. 1 Wszystkie składniki dressingu dokładnie wymieszaj.
  2. 2 Warzywa pokrój w grube plastry i grilluj na rozgrzanym ruszcie po 7 min. z każdej strony.
  3. 3 Dressing podawaj w osobnej miseczce.