Sałatka warzywno-arbuzowa

  • 6 porcji | 25 min

Składniki

1 nieduży arbuz
2 małe ogórki
200 g mieszanki żółtych i czerwonych pomidorków koktajlowych
4 łyżki Majonezu Dekoracyjnego WINIARY
3 łyżki posiekanej, świeżej mięty
2 łyżki posiekanego młodego szczypiorku
150 g sera typu feta
1 łyżka soku z cytryny
sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  1. 1 Przekrój arbuza na pół. Z jednej połówki wykrój miąższ.
  2. 2 Arbuza, ogórki i ser pokrój w dość dużą kostkę, a pomidorki koktajlowe na połówki.
  3. 3 Przygotuj sos, mieszając Majonez Dekoracyjny WINIARY z miętą, sokiem z cytryny, odrobiną soli i pieprzu.
  4. 4 Przełóż warzywa do wydrążonej połówki arbuza. Polej całość miętowym majonezem, a wierzch posyp szczypiorkiem.