Sałatka wiosenno-letnia podana w słoiku

  • 4 porcje | 20 min

Składniki

1 kalarepa
1 pęczek rzodkiewki
1 pęczek natki pietruszki
2 młode ogórki
4 łyżki Majonezu Dekoracyjnego WINIARY
skórka i sok z ½ cytryny
1 łyżka jogurtu naturalnego
sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  1. 1 Pokrój młodą kalarepkę w słupki, rzodkiewkę w cienkie plasterki, ogórka w kostkę, a natkę pietruszki grubo posiekaj.
  2. 2 Kalarepkę skrop odrobiną cytryny.
  3. 3 Warzywa układaj warstwowo w słoikach.
  4. 4 W miseczce wymieszaj majonez z sokiem i skórką z cytryny oraz jogurtem. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  5. 5 Warzywa w słoikach polej na górze sosem majonezowym, a całość udekoruj natką pietruszki lub szczypiorkiem.