Jajka z musem łososiowym

  • 4 porcje| 20 min

Jajka z musem łososiowym to alternatywa dla tradycyjnych faszerowanych jajek. Nadzienie przygotuj z majonezu, łososia wędzonego i cytryny. Jajka z musem będą idealne na rodzinne spotkania urodzinowe i imieninowe. Podaj je z białym pieczywem.

Składniki

Majonez Dekoracyjny Winiary - 4 łyżki
Jajka ugotowane na twardo - 6 sztuk
Łosoś wędzony - 150 g
Cytryna - 1 sztuka
Koperek - do dekoracji

Sposób przygotowania

  1. 1 Jajka obierz i przekrój na połowę.
  2. 2 Łososia pokrój na mniejsze części i przełóż do blendera, dodaj majonez i sok wyciśnięty z połowy cytryny. Wszystko zmiksuj na gładką masę.
  3. 3 Na każdą połówkę nałóż masę łososiową.
  4. 4 Udekoruj każdą połówkę koperkiem i cytryną.
  5. 5 Jajka ułóż na półmisku wyłożonym listkami szpinaku lub roszponki.