Jajka z kawiorem i łososiem

  • 12 porcji | 30 min

Jajka z farszem z żółtek, majonezu i drobno krojonego koperku, podawane z cienkimi płatami wędzonego łososia lub pstrąga, udekorowane plastrami cytryny i świeżym koperkiem.

Składniki

Majonez Dekoracyjny Winiary - 1 łyżka
Jajka ugotowane na twardo - 6 sztuk
Łosoś wędzony w plastrach - 50 g
Czerwony kawior z łososia lub pstrąga - 1-2 łyżek
Cytryna - 2 plasterki
Koperek świeży

Sposób przygotowania

  1. 1 Jajka przekrój na połowę, wyjmij żółtka i rozgnieć je widelcem, wymieszaj z majonezem i drobno pokrojonym koperkiem.
  2. 2 Farsz nałóż na jajka w miejsce wyjętych żółtek.
  3. 3 Na wierzchu jajek ułóż zawinięte w rożki cienkie plasterki łososia wędzonego. W rożki łososia nałóż kawior.
  4. 4 Plasterki cytryny przekrój każdy na sześć trójkątów, odkrój skórkę.
  5. 5 Jajka udekoruj cytryną i koperkiem.