Jajka przepiórcze w wiosennym wydaniu

  • 6 porcji | 15 min

Jeśli chcesz podać jajka w całkiem nowy sposób i sprawić kulinarną niespodziankę swojej rodzinie lub gościom – sprawdź naszą inspirację! Małe przepiórcze jajeczka, ugotowane na twardo i podane w kieliszkach z odrobiną różowego sosu andaluzyjskiego oraz wiosennym akcentem w postaci łodyżki szczypiorku, będą wspaniale prezentować się na każdym stole.

Składniki

6 jajek przepiórczych ugotowanych na twardo
Sos Andaluzyjski:
4 czubate łyżki Majonezu Dekoracyjnego WINIARY
1 łyżeczka ketchupu lub koncentratu pomidorowego
2 duże papryki konserwowe
1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki

Sposób przygotowania

  1. 1 Aby jajka ugotowały się na twardo – gotuj je przez trzy minuty. Ostudź. Obierz.
  2. 2 Przygotuj sos z pokrojonej w drobną kostkę papryki i pozostałych składników.
  3. 3 Przełóż sos do kieliszków. Do każdego kieliszka włóż jedno jajko, a na koniec – udekoruj szczypiorkiem.