Jajka z łososiem

  • 12 porcji | 40 min

Jajka faszerowane drobno siekanym łososiem wędzonym, świeżym koperkiem, startą skórką limonki, startymi żółtkami jajek i majonezem, podawane z paskami łososia i szczyptą pieprzu cayenne.

Składniki

Majonez Dekoracyjny Winiary - 2 łyżki
Łosoś wędzony - 50 g
Skórka limonki - 1 łyżeczka
Koperek świeży - 2 łyżki
Pieprz cayenne - 1 szczypta
Sól

Sposób przygotowania

  1. 1 Jajka włóż do garnka z zimną wodą, zagotuj i odstaw z ognia na 12 minut. Po tym czasie jajka będą idealnie twarde i dzięki temu nie popękają. Zalej zimną wodą.
  2. 2 Jajka obierz, przekrój wzdłuż i wybierz żółtka. Przetrzyj żółtka przez sitko do miski, w której przygotujesz farsz.
  3. 3 Odłóż kilka pasków łososia do dekoracji. Resztę łososia drobno posiekaj i dodaj do żółtek razem z posiekanym koperkiem i startą skórką limonki. Wymieszaj, dopraw solą.
  4. 4 Jajka wypełnij farszem. Podawaj wykończone paskami łososia i szczyptą pieprzu cayenne.