Łosoś pieczony z koperkiem w glazurze z majonezu

  • 2 porcji | 2 h

Delikatny łosoś z koperkiem, sokiem z cytryny, posiekanym czosnkiem, pieczony w glazurze z majonezu, podawany z sałatką z rukoli.

Składniki

Filety z łososia - 2 sztuki
Majonez Dekoracyjny Winiary - 3-4 łyżki
Cytryna - sok z 0,5 sztuki
Koperek - kilka gałązek
Ząbek czosnku
Sól, pieprz cytrynowy

Sposób przygotowania

  1. 1 Łososia dokładnie nacieramy solą, pieprzem cytrynowym i sokiem z cytryny oraz posiekanym koperkiem.
  2. 2 Tak przygotowanego łososia włożyć do lodówki na min. godzinę. Jeżeli jest możliwość możemy macerowac go przez noc w lodówce.
  3. 3 Majonez mieszamy z czosnkiem.
  4. 4 Przed pieczeniem łososia smarujemy go czosnkowym majonezem. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach.
  5. 5 Łososia podajemy z sałatką z rukoli.