Czerwone śledzie z jabłkiem i żurawiną

  • 8 porcji | 0,5 h

Prosta i bardzo szybka w przygotowaniu sałatka ze śledzi z dodatkiem jabłka, jajek, żurawiny, koperku i aromatycznych kaparów. Całość doprawiona majonezem wymieszanym z sokiem z buraka.

Składniki

Śledź w occie - 6 płatów
Majonez Dekoracyjny Winiary - 2 łyżki
Czerwona cebula - 1 sztuka
Czerwone jabłko - 1 sztuka
Jajko ugotowane na twardo - 2 sztuki
Sok z buraka - 2 łyżki
Koperek - 1 pęczek
Kapary - 2 łyżki
Żurawina suszona - 2 łyżki
Sól

Sposób przygotowania

  1. 1 Śledzie pokój w paski.
  2. 2 Cebulę pokrój w piórka.
  3. 3 Jabłko i jajka pokrój w kostkę.
  4. 4 Majonez wymieszaj z sokiem z buraka.
  5. 5 Koperek grubo posiekaj.
  6. 6 Połącz wszystkie składniki dodając kapary i żurawinę. Dodaj majonez z sokiem.
  7. 7 Całość dopraw solą i pieprzem.