Roladki z łososiem i rukwią

  • 10 porcji | 15 min

Nieduże roladki z łososiem wędzonym i rukwią wodną, nadziewane Majonezem Dekoracyjnym WINIARY z dodatkiem serka śmietankowego, drobno posiekanej czerwonej cebulki i wyrazistych przypraw.

Składniki

Majonez Dekoracyjny Winiary - 4 łyżki
Serek śmietankowy - 4 łyżki
Łosoś wędzony płaty - 10 sztuk
Rukiew wodna - 0,5 opakowania
Czerwona cebula - 1 sztuka
Pieprz grubo zmielony - do smaku

Sposób przygotowania

  1. 1 Cebulę posiekaj w drobną kostkę.
  2. 2 Rozłóż płaty łososia na desce do krojenia. Każdy posmaruj grubo majonezem wymieszanym z serkiem, posyp cebulą, pieprzem, a następnie ułóż po kilka listków rukwi wodnej.
  3. 3 Zwiń delikatnie każdą roladkę, ułóż na talerzu lub desce.
  4. 4 Posyp całość pieprzem i pozostałą rukwią.