Tatar ze śledzi

  • 4 porcji | 80 min

Bardzo dekoracyjny i smaczny tatar ze śledzia w majonezie, z drobno krojoną cebulką, grzybkami marynowanymi i konserwowym ogórkiem.

Składniki

Filety śledziowe - 4 płaty
Majonez Dekoracyjny Winiary - 2 łyżki
Ogórek konserwowy - 4 sztuki
Ocet - 1 łyżka
Grzybki marynowane - 15 sztuk
Cebula - 2 sztuka
Koperek, natka pietruszki (do dekoracji)

Sposób przygotowania

  1. 1 Filety umyj, zalej zimną wodą, mocz 1 godzinę, odsącz.
  2. 2 Skrop octem lub sokiem z cytryny.
  3. 3 Pokrój w kostkę, połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, a następnie ułóż na środku półmiska.
  4. 4 Cebule obierz, posiekaj i ułóż wokół śledzi.
  5. 5 Następnie ułóż dookoła pokrojone w kostkę grzyby i ogórki.
  6. 6 Całość udekoruj świeżym koperkiem lub natką pietruszki.