Sałatka warzywna z kurczakiem

  • 4 porcje | 20 min

Sałatka ze smażonymi w papirusie filetami z kurczaka, podawanymi z kukurydzą i groszkiem konserwowym, żółtym serem typu Gouda, natką pietruszki i majonezem.

Składniki

WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczysta pierś z kurczaka w ziołach prowansalskich - 1 opakowanie
Majonez Dekoracyjny Winiary - 2 łyżki
Filet z kurczaka - 4 sztuki
Kukurydza konserwowa (mała) - 1 puszka
Groszek konserwowy mały - 1 puszka
Ser żółty Gouda - 200 g
Natka pietruszki - 0,5 pęczka

Sposób przygotowania

  1. 1 Pierś kurczaka zawiniętą w Winiary POMYSŁ NA... PAPIRUS smaż na suchej patelni około 5 minut z każdej strony na średnim ogniu.
  2. 2 Przestudzone piersi z kurczaka pokrój w kostkę o bokach ok. 1 cm.
  3. 3 Ser żółty Gouda pokrój w kostkę o bokach niewiększych niż 0,5 centymetra.
  4. 4 Pokrojony ser wymieszaj z odcedzoną kukurydzą i groszkiem zielonym oraz pokrojoną natką pietruszki.
  5. 5 Pod koniec mieszania dodaj pokrojonego kurczaka, a całość dopraw majonezem.