Sałatka warzywna z marynowaną dynią i suszonymi pomidorami

  • 10 porcji | 20 min

Sałatka z ziemniakami, korzeniem selera i pietruszki oraz surowym selerem naciowym, jabłkiem, marynowaną dynią, suszonymi pomidorami i groszkiem konserwowym, doprawiona solą, pieprzem, zmieszana z majonezem.

Składniki

Majonez Dekoracyjny Winiary - 5 łyżek
Bulion warzywny Winiary - 1 kostka
Korzeń selera - 2 sztuki
Laski selera naciowego - 3 sztuki
Korzeń pietruszki - 3 sztuki
Groszek konserwowy - 1 puszka
Jabłko - 2 sztuki
Ziemniaki - 5 sztuk
Dynia marynowana - 1 słoik
Suszone pomidory w oleju - 1 słoik
Sól
Pieprz

Sposób przygotowania

  1. 1 Warzywa, oprócz selera, obierz i umieść w głębokim garnku. Zalej zimną wodą, dodaj kostkę bulionu warzywnego i gotuj do miękkości.
  2. 2 Ostudzone warzywa, seler naciowy, dynię i jabłka pokrój w kostkę. Pomidory pokrój w paski.
  3. 3 Dodaj groszek.
  4. 4 Całość dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj majonez.