Sałatka z pieczonymi warzywami

  • 8 porcji | 2 h

Pyszna sałatka z pieczonych warzyw: ziemniaków, marchwi, selera i pietruszki wymieszanych z zielonym groszkiem, jajkami na twardo oraz ogórkami kiszonymi. Całość doprawiona majonezem wymieszanym z musztardą.

Składniki

Majonez Dekoracyjny Winiary - 3 łyżki
Ziemniak słodki - 2 duże sztuki
Marchew - 2 sztuki
Seler - 1 duża sztuka
Pietruszka - 2 sztuki
Groszek - 1 puszka
Jajko ugotowane - 2 sztuki
Ogórki kiszone - 2 sztuki
Jabłko - 1 sztuka
Musztarda - 1 łyżeczka
Oliwa - 2 łyżki
Sól, pieprz

Sposób przygotowania

  1. 1 Warzywa obierz i pokrój w kostkę.
  2. 2 Rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skrop oliwą, dopraw solą i pieprzem.
  3. 3 Piecz w temperaturze 200 stopni około 30 minut. Następnie wystudź.
  4. 4 Jajka, ogórki pokrój w kostkę i połącz z pozostałymi warzywami.
  5. 5 Całość dopraw solą i pieprzem, następnie dodaj majonez wymieszany z musztardą.