Sałatka śledziowa z fasolą

  • 4 porcji | 1 h

Wyrazista sałatka śledziowa z ugotowaną białą fasolą, ziemniakami gotowanymi w „mundurkach” oraz drobno posiekanym ogórkiem kiszonym, jajkami na twardo i soczystym jabłkiem, wymieszanych z majonezem.

Składniki

Filety śledziowe - 4 płaty
Majonez Dekoracyjny Winiary - 2 łyżki
Ziemniaki ugotowane w „mundurkach” - 2 sztuki
Cebula pokrojona w kostkę - 1 sztuka
Ogórek kiszony pokrojony w kostkę - 1 sztuka
Fasola biała ugotowana - 100 g
Jajko ugotowane na twardo - 1 sztuka
Obrane jabłko pokrojone w kostkę - 1 mała sztuka

Sposób przygotowania

  1. 1 Filety śledziowe kroimy w grubą kostkę.
  2. 2 Ziemniaki ugotowane w „mundurkach” obieramy i kroimy w kostkę.
  3. 3 Fasolę, ogórek kiszony, cebulę, jabłko i jajko pokrojone w kostkę mieszamy z majonezem dekoracyjnym Winiary.
  4. 4 Pod koniec mieszania dodajemy pokrojonego śledzia i ziemniaki.