Kanapka z rostbefem i piklami

  • 6 porcji | 40 min

Kanapka jako danie główne? Czemu nie! Chrupiąca bagietka pełna wyśmienitego pieczonego rostbefu, sałaty, pikli i majonezu może z powodzeniem zastąpić obiad. Oto doskonały przepis dla wszystkich, którym dopisuje apetyt. Wypróbuj go koniecznie i przekonaj się, że kanapka wcale nie musi być nudna!

Składniki

Rostbef - 1,5 kg
Sól, pieprz
Majonez Dekoracyjny Winiary - 3 łyżki
Bagietka pszenna
Dowolny rodzaj ulubionej sałaty
Opcjonalnie pikle, kiszone ogórki lub zielony marynowany pieprz
Bagietka lub inny rodzaj ulubionego pieczywa

Sposób przygotowania

  1. 1 Rostbef oczyść z żyłek. Nasmaruj masłem, oprósz dobrze z każdej strony solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 165°C i piecz około 45 minut. Wyjmij i odstaw do wystygnięcia.
  2. 2 Bagietkę przekrój na pół, wyjmij miąższ z dolnej części i posmaruj majonezem.
  3. 3 Wyłóż sałatę, a na nią układaj cienko pokrojone plastry rostbefu.
  4. 4 Dodaj ulubione pikle. Posmaruj całość Majonezem Dekoracyjnym Winiary.
  5. 5 Przykryj drugą połówką bagietki. Podawaj przekrojone na dwie części.