Sałatka z rzeżuchą, gruszką, orzechami włoskimi

  • 6 porcji | 40 min

Wyczaruj klimat wiosny na stole dzięki naszemu nowemu przepisowi na wspaniałą sałatkę z Majonezem Dekoracyjnym Winiary. Pomysł jest prosty jak 2 + 2. Świeża inspiracja + świeże składniki = pyszny świeży smak. Ta zielona sałatka sprawi, że poczujesz prawdziwy smak wiosny! Na pewno będzie sensacją każdego domowego spotkania czy przyjęcia, ale możesz też po prostu postawić ją na stole przy rodzinnym obiedzie. Wrażenie murowane!

Składniki

Majonez Dekoracyjny Winiary - 2 łyżki
Gruszki - 2 sztuki
Rukola - 1 garść
Mix ulubionej sałaty
Rzeżucha
Kiełki groszku lub inne ulubione - 1 opakowanie
Orzechy włoskie - 100 g
Jogurt naturalny - 1 łyżka
Sok z cytryny - 1 łyżeczka
Sól, pieprz

Sposób przygotowania

  1. 1 Majonez wymieszaj z jogurtem i sokiem z cytryny, dopraw solą i pieprzem.
  2. 2 Orzechy upraż na suchej patelni. Gruszki pokrój w ósemki, wytnij gniazda nasienne.
  3. 3 Na sałacie i rukoli rozłóż gruszki, posyp kiełkami i rzeżuchą, polej sosem i posyp uprażonymi orzechami.