Pasta z wędzonej makreli ze szczypiorkiem i ogórkiem konserwowym

  • 8 porcji | 25 min

Kiedy masz ochotę przegryźć coś na szybko, zamiast sięgać po gotowe przekąski – wypróbuj nasz przepis na pastę z makreli i Majonezu Dekoracyjnego Winiary. Przygotujesz ją szybko, we własnej kuchni i ze składników, które dobrze znasz. Taka pasta jest pyszna, sycąca i z pewnością znajdzie amatora wśród domowników. Wypróbuj nasz przepis na pastę z makreli i ciesz się jej smakiem o dowolnej porze dnia.

Składniki

Majonez Dekoracyjny Winiary - pół słoika
Wędzona makrela - 1 sztuka
Nieduże ogórki konserwowe - 2 sztuki
Szczypiorek - 1 pęczek
Sok z cytryny
Pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  1. 1 Posiekaj bardzo drobno ogórki konserwowe i pokrój szczypiorek.
  2. 2 Usuń ości z makreli, a następnie ją zmiksuj.
  3. 3 Całość wymieszaj z Majonezem Dekoracyjnym Winiary, dopraw do smaku sokiem z cytryny i pieprzem.
  4. 4 Podawaj na ulubionym chrupkim lub ciemnym pieczywie.