Dip z pieczoną papryką

  • 8 porcji | 25 min

Pasta z pieczonej papryki i Majonezu Dekoracyjnego Winiary to uniwersalna przekąska łatwa w przygotowaniu. Idealna do pojadania w leniwe weekendowe popołudnie lub z garścią chipsów na wieczór z ulubionym serialem. Może być ciekawym dodatkiem do kanapki lub – podana w połówce papryki – przystawką przed daniem głównym. Wypróbuj nasz przepis, a na pewno znajdziesz dla niego niejedno zastosowanie!

Składniki

Papryka pieczona w zalewie - 4 sztuki
Majonez Dekoracyjny Winiary - pół słoika
Cebula - 1 sztuka
Ząbek czosnku - 1 sztuka
Papryka średniej wielkości - 1 sztuka

Sposób przygotowania

  1. 1 Cebulę pokrój w piórka i uduś na niewielkiej ilości oleju.
  2. 2 Pieczoną paprykę oraz duszoną cebulę zmiksuj, a czosnek przeciśnij przez praskę.
  3. 3 Całość wymieszaj z Majonezem Dekoracyjnym Winiary.
  4. 4 Podawaj w połówce papryki z dowolnym rodzajem pieczywa lub chipsami.